Egyél sertéshúst, mert az... finom. Mi van???
Már szeptemberben lehetett olvasni róla, hogy az Agrártárca a vöröshúst (értsd: marha- és sertésúst) népszerűsítő kampányba kezd ősszel. És hogy miért? Mert a fránya magyarok kezdtek kevesebb vöröshúst fogyasztani az elmúlt években - ahogy az amúgy nemzetközi tendencia. Már a kampány bejelentésekor lehetett sejteni, hogy nyilvánvalóan nem az a cél, hogy a magyar lakosság egészségesebb legyen, hisz akkor inkább a vöröshús-fogyasztás egészségügyi kockázataira hívnák fel a figyelmet (hehe, miközben hazánkban is rákérdeznek a rákkockázat-kalkulátorok a vöröshús-fogyasztásra - tehát az egészségügy számára egyértelmű az összefüggés, csak az agrártárca nem tud róla?), vagy "Napi három sárgarépa és elfütyüli a Pacsirtát!" szlogennel zöldségfogyasztást serkentő kampány indulna. Különben a minisztérium jelszava - a honlapjuk szerint - "Megművelt föld, fejlődő vidék, egészséges élelmiszer - otthonos Magyarország"...
A tárca egész egyszerűen így kedvez az ezek szerint sikeresen lobbizó marha- és sertéstenyésztőknek, ahelyett, hogy kezdenének valamit azzal a ténnyel, hogy - nem véletlenül - csökken a fogyasztás. Az nem érdekli őket, hogy tudományosan kimutatták az összefüggést a vöröshús-fogyasztás és a mell- illetve vastagbélrák kialakulása között.
Na most megjelent a kampány - Koltai Robi a sertés(húskampány) arca. :) Nemtom, kit fog Illetékes elvtárs meggyőzni... Mondjuk ő legalább őszintén elmondta, azért vállalta a felkérést, mert most jön ki az új filmje, és a két megjelenés egymás népszerűségét erősítheti. És ha a parizerevésre buzdítják a népet, az még hasznos is lehet - tekintve az átlagos parizer vagy virsli sertéshús-szója-víz-tartalom arányát...
A legjobb viszont az, ahogy egy lelkes, blogolni sem rest sertéstenyésztő figyelmezteti társait, legyenek résen, mert az a csúnya sajtó (az általam is idézett) egyetlen cikkével lerombolhatja a kampány hatását. :D
Már szeptemberben lehetett olvasni róla, hogy az Agrártárca a vöröshúst (értsd: marha- és sertésúst) népszerűsítő kampányba kezd ősszel. És hogy miért? Mert a fránya magyarok kezdtek kevesebb vöröshúst fogyasztani az elmúlt években - ahogy az amúgy nemzetközi tendencia. Már a kampány bejelentésekor lehetett sejteni, hogy nyilvánvalóan nem az a cél, hogy a magyar lakosság egészségesebb legyen, hisz akkor inkább a vöröshús-fogyasztás egészségügyi kockázataira hívnák fel a figyelmet (hehe, miközben hazánkban is rákérdeznek a rákkockázat-kalkulátorok a vöröshús-fogyasztásra - tehát az egészségügy számára egyértelmű az összefüggés, csak az agrártárca nem tud róla?), vagy "Napi három sárgarépa és elfütyüli a Pacsirtát!" szlogennel zöldségfogyasztást serkentő kampány indulna. Különben a minisztérium jelszava - a honlapjuk szerint - "Megművelt föld, fejlődő vidék, egészséges élelmiszer - otthonos Magyarország"...
A tárca egész egyszerűen így kedvez az ezek szerint sikeresen lobbizó marha- és sertéstenyésztőknek, ahelyett, hogy kezdenének valamit azzal a ténnyel, hogy - nem véletlenül - csökken a fogyasztás. Az nem érdekli őket, hogy tudományosan kimutatták az összefüggést a vöröshús-fogyasztás és a mell- illetve vastagbélrák kialakulása között.
Na most megjelent a kampány - Koltai Robi a sertés(húskampány) arca. :) Nemtom, kit fog Illetékes elvtárs meggyőzni... Mondjuk ő legalább őszintén elmondta, azért vállalta a felkérést, mert most jön ki az új filmje, és a két megjelenés egymás népszerűségét erősítheti. És ha a parizerevésre buzdítják a népet, az még hasznos is lehet - tekintve az átlagos parizer vagy virsli sertéshús-szója-víz-tartalom arányát...
A legjobb viszont az, ahogy egy lelkes, blogolni sem rest sertéstenyésztő figyelmezteti társait, legyenek résen, mert az a csúnya sajtó (az általam is idézett) egyetlen cikkével lerombolhatja a kampány hatását. :D
Legutóbb ezt írtátok