Mi abban a jó, hogy az ember úgy találkozik a barátaival, hogy fázik? Hát az, hogy közben kezünket a forraltboros vagy puncsos poháron melengethetjük. És persze karácsonyi hangulatban nézegethetjük az üzleteket a Grabenen vagy a fabódék kínálatát a Spittelbergen.
Újabb receptek:
Narancsos puncs
Két-három narancs levét és vékonyra vágott héját hat evőkanál cukorral (vagy a szokásos édesítőszerrel) és két stampedli Cointreauval (nyammnyamm, fini narancspálinka) összekeverjük, s kicsit állni hagyjuk. Aztán egy liter vörösbort fél-háromnegyed liter vízzel forralunk, s hozzáöntjük az elkészített keveréket, s még egy negyedórát főzzük.
Almapuncs
Almabor helyett lehet almásteával csinálni, ha valakinek például vezetni kell később...
Hozzávalók: szegfűszeg, fahéjrúd, citromhéj és barna cukor.
Gyömbéres puncs
Egy kb. két centis darabka gyömbért lereszelünk, s elkeverünk forró vízzel. Hozzáadunk citromot, rumot, mézet és még egy kicsit összefőzzük.
Legutóbb ezt írtátok